22-Pistepirkko – Drops & Kicks

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bone Voyage/Playground, betyg: 0]

Det var åratal sedan jag hörde något med finska 22-Pistepirkko senast. Bandet, som har varit aktivt sedan tidigt 80-tal, har varit och petat i de flesta populärmusiksgenres som existerar och nu är de återigen på banan med Drops & Kicks. Den här plattan bjuder på ett rätt brett spektra av musikstilar och stämningar. Femton spår (inklusive den dolda bonuslåten) är lite för många för att alla ska fungera, men här finns några riktigt delikata tårtbitar att sätta tänderna i. För inte är inledande “Mr Twister” kattskit med sin fina melodi och “Rat king”, som är albumets första singel, påminner om ett nytänt Rolling Stones med Troggs-sångaren vid miken. Skitbra rock n roll, helt enkelt! Sen finns här klistermärket “Sister May” med hiphop-beats och catchig hippie-refräng. En lugnare höjdare är underbara “I knew” med sitt 60-talsflirtiga, stråkförsedda vemod. Den kan man både gråta och älska till. Även punk-ösiga “X-(Wo)Men” är trevlig och “Hello sunshine” låter repetetivt 60-talsstomp med svängiga guror. Så där fortsätter det, med några ups and downs under resans gång. Det finns, som sagt, några veka låtar på den här plattan också, men låt inte det skrämma er. 22-Pistepirkko har både personlighet och inlevelse, plattan är mestadels riktigt bra och ibland over-the-top-fantastic, så låt den inte passera ohörd.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …