Kirlian Camera – Invisible Front 2005

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Trisol, betyg: 0]

Invisible Front 2005 börjar med en röst som talar över skumma ljudexperiment i “Mission diary 1” och sedan bär det av in i synthpophimlen. Elena Fossi sjunger med varm, feminin röst över Angelo Bergaminis melodiösa synthar och det är vackert, romantiskt och tyngdlöst svävande som en rymdfärd i “K-pax”. “Nefertiti One” med sin inledande robotröst och valiumdrogade komp skulle passa som soundtrack till vilken sci fi-film som helst, medan “Dead zone in the sky (vintage solution mix)” återför Elena till micken och de stjärnklara himlavalven. I experimentella “The immaterial children” pratsjunger hon texten och musiken står nästan meditativt stilla. Den tyngdlösa trippen fortsätter i mörkare “The path of flowers” där ljudexperiment och melodiös pop mixas samman. Sedan får lyssnaren komma in i rymdskeppet i “K-space-Y 1” innan det ödsliga hotet utanför den svävande kapseln kommer ikapp ekipaget i “Kobna dob (the sinister season)”. Mekaniskt, repetetivt komp lägger grund för “A woman´s dreams” och därefter får vi stifta bekantskap med instrumentala “K-Space-Y 2” och vemodiga “Recorded memory” avslutar resan. Filmen fortsätter inuti huvudet. De märkliga, kosmiska ljuden vibrerar inombords. Elenas försiktiga stämma har blivit en skugga i någon avlägsen galax. Upplevde vi dröm eller verklighet? Vad ville italienska Kirlian Camera berätta den här gången? Om en inre eller yttre resa? Kanske bägge samtidigt…

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …