Nytt svenskt skivbolag

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Malmöprofilen Johan Billing som spelar i Discodiktator och som tidigare var en del av den framgångsrika rymdorkestern S.P.O.C.K har bestämt sig för att starta sin egen skivetikett.

Skivbolaget som heter Electric Fantastic Sound kommer bli ett väldigt smalspårigt bolag om frågar Johan själv.
– Vi kommer enbart att släppa skivor som är max 21 minuter långa. Inte nog med att de är marginellt billigare att pressa, ingen kommer att hinna tröttna på de medverkande banden på den korta tiden, säger Johan Billing. Dessutom satsar vi stenhårt på att bli världens snällaste skivbolag. Inget av banden vi släpper är speciellt hårt knutna till oss, utan får de ett bättre erbjudande någon annanstans blir ingen gladare än vi. Jag resonerar som så att i så fall kommer vi gå till historien som bolaget som släppte dem först, för att inte tala om hur värdefulla våra skivor kommer att bli!

21 minuter långa plattor alltså, och alltid i en begränsad upplaga av 500 exemplar. Lite unikt i sammanhanget är också att man kommer att numrera skivorna, och på hemsidan kommer skivköparna uppmanas att registrera sitt exemplar.
– På så sätt kan man spåra spridningen på dem på ett kul sätt säger Johan. Utpriset till köparna kommer alltid att vara max 40 kronor och tanken är att man ska släppa så mycket elektronisk musik man kan hitta.

Först ut är en trippelsplitsingel.
Johans egna band Diskodiktator, Göteborgsbaserade syntharna Top Gun och electropopbandet Basswood Dollies med en gammal Cat Rapes Dog-sångare vid micken.

– Electric Fantastic Sounds målsättning är att sprida ny fräsch musik på en undergroundscen som snöat in på futurepop och taskig attityd. Och genom att släppa billiga skivor som folk helt enkelt inte har råd att låta bli att köpa kommer vi förhoppningsvis att kunna vara ett alternativ – eller snarare ett komplement – till de bolag som trots allt släpper elektronisk musik idag, säger bolagets andre medarbetare Magnus Johansson.
– Vi räknar kallt med att aldrig gå med vinst, och det är inte meningen heller. Vi drar in pengar i bolaget på andra sätt, och dessa andra verksamheter sponsrar så att säga utgivningen av band som vi själva tycker är bra. Och jag är övertygad avslutar Magnus.

Mer information om Electric Fantastic Sound och kommande skivsläpp hittar du på den officiella hemsidan www.electricfantasticsound.info

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …