Daft Punk – Human After All

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, EMI, betyg: 0]

Daft Punk är tillbaka med ett nytt album vid namn “Human After All”. Precis som förväntat är det en säregen välproducerad mix av olika musikstilar där ljud tar lika stor plats som melodier.

Första singeln från “Human After All”, “Robot Rock”, är en utmärkt electrorocklåt med mycket energi där Daft Punk visar att även detta album innehåller enerverande och geniala hits. Förutom “Robot Rock” har inlednings-/titelspåret “Human After All” och “Technologic” samma hitpotential. Störst utropstecken får dock “Make Love”, här har Daft Punk sänkt tempot rejält och leverar en imponerande kärleksfull instrumentell ballad! Bandets strävan efter att vara nyskapande och experimentella märks tydligt och ibland lyckas de totalt men ofta är det bara en besvikelse, “Emotion”, “Steam Machine” & “The Prime Time Of Your Life” känns mest enformiga och sega.

Det är inte bara musikaliskt som Daft Punk tillför nånting till dagens dansmusik utan även med sina musikvideos lättar de upp stämningen en stund.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …