Holy Moses – Strength, Power, Will, Passion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Armageddon Music, betyg: 0]

Detta är tyska dödsrensarna Holy Moses tionde fullängdare och Sabina Classen sköter fortfarande growlandet, medan Andy Classen har lämnat skutan helt. Komponerandet har han överlåtit åt gitarristen Michael Hankel och frugan Sabina som gastar all vad hon orkar.

Det går fort som fan ombord på den här båten. Någon måste ha utrustat den med flygplansmotorer, men märkligt ofta fungerar det ändå. Holy Moses har nämligen en faiblesse för att upprepa texterna i sina refränger och det gör att exempelvis “Sacred crystals”, “End of time” och “Death bells II” fastnar i medvetandet efter några lyssningar.

Holy Moses får också till ett gäng snygga gitarrmelodier och solon, vilket håller skeppet flytande, i de fall då inte låtarna håller måttet. Tolv spår har bandet rott ihop till Strength, Power, Will, Passion och bäst blir det faktiskt när de coolar ner sig. Det behövs lite tyngd, inte minst för variationens skull, vilket framstår tydligt i “Symbol of spirit”.

Hankel och forne Temple-gitarristen Schrödey har åstadkommit en ren och snygg produktion och som kuriosa kan nämnas att plattan också finns utgiven på bildvinyl för hardcore-samlarna. I hur många ex? 666, vad annars?

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …