Thursday , April 18 2024

Laibach till Sverige

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Det slovenska kollektivet Laibach är kommer åter till Sverige i slutet av sommaren. Det blir ingen festivalspelning utan det är Stockholmsklubben Svart Sommar (Mondo) som bokat in det mytomspunna bandet.

Den 24 augusti står de på Mondos scen i Stockholm.

Sedan 1979 har deras säregna industriella sound givit dem en stor fanskara
över hela världen. Inte minst i Sverige där de har gjort flera succéspelningar genom åren. Laibach har också gjort sig kända för sin flirt med kontroversiella symboler. Bland annat har de blivit bannlysta i sitt hemland på grund av bandnamnet som är det tyska namnet på staden Ljubljana under andra världskriget. Bandet själva är dock noga med att påpeka att de inte har några extrema politiska värderingar.

Biljetterna till konserten släps måndagen den 23 maj via Ticnet.
Mer info om konserten hittar du på www.mondostockholm.com

Bakom skivspelarna står Nicklas Isgren.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …