Sharif – Lost Causes – Causes Lost

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Adrian Records, betyg: 0]

Sharif återuppstod, efter flera års tystnad, enligt pressreleasen som ett vänskapsprojekt. Lite mys i studion några helger sådär vänner emellan, ett sidospår helt enkelt, och det hörs. De tre första spåren är alls inte otrevliga, jag blir faktiskt lite förväntansfull av den lågmälda, anspråkslösa inledningen. Rätt fina melodier, lite naket raspig sång, en valstakt här, en soft basgång där. Men sen segar plattan ihop och blir bara för långsam och intetsägande. Jag förlorar helt intresset, och undrar vad som håller bandmedlemmarna själva vakna i den här musiken. Det blir melankolisk hissmuzak av det. Det hjälper inte att grabbarna slänger in lite dist på nån gitarr, och en del artistiskt konstifika ljud och sånger utan melodi, jag sover vidare ändå. Ända till det näst sista spåret som faktiskt får mig att vakna till och le en smula igen. Det kunde ha blivit en riktigt skön tillbakalutad soft-rock ep av Sharifs myshelger i studion, men för en fullängdare håller inte materialet. Jag sparar på “Dragonfly” och “Last look”, resten av låtarna har jag redan glömt. Work it boys, så blir det mera helgjutet till nästa gång. Kram!

Recenserad av: Susanna Arolin

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …