Sunday , December 3 2023

Super Discount 2 – Some One Like You (Fast Track Vocal Mix)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[singel, Pias, betyg: 0]

Här bjuder Super Discount 2 på fyra mixar av deras singel “Fast Track”. Etienne de Crecy´s som ligger bakom detta projekt har bland annat gjort en mix på Kraftwerks Aero Dynamik och jobbat ihop med Daft Punk och Air.

Super Discount 2 spelar som ni kan förstå dansorienterad elektronisk musik. Fast Track är på det självbetitlade fullängdsalbumet “Super Discount 2” en instrumental låt, men här på singeln har man valt att lägga på sång och kalla den “Some One Like You ( Fast Track Vocal Mix)”. Här bjuds vi på fyra olika mixar, vilka inte skiljer sig allt för mycket från varandra. Den här singeln hade väl vart värd sina pengar om man hade lagt ned lite mer energi på att variera mixarna mer. Varför inte utbyta sina tjänster med Kraftwerk och låta dem göra en mix?

Låten höjer sig verkligen från det instrumentala originalet och den får en helt ny innebörd, låten får liv. Här känns det verkligen att bandet har tänkt till för att skapa den rätta hiten för dansgolvet. Etienne de Crecy´s använder här all sin rutin och känsla för att lägga sina looparna rätt.

Kort sagt en bra låt som har fått mer liv med sång och passar nu bättre för hitlistorna och dansgolvet. Saknaden av uppfinningsrikedomen vad det gäller mixarna är stor. Den här killen är ju ett proffs, och jag förväntar mig mer av detta projekt när det gäller mixarna.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …