Wednesday , July 24 2024

Bertine Zetlitz – Rollerskating

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, EMI, betyg: 0]

Norskan Bertine Zetlitz har tillsammans med landsmannen Fred “Pleasure” Ball skapat ett stämningsfullt popalbum med skruvade melodier som har inslag av electro- jazz. “Rollerskating” som inleds med “Ah-ah”, en modern poplåt vilket påminner mycket om låtar som mycket väl skulle kunna vara levererade av pophjältar som Madonna eller Gwen Stefani. Tillsammans med andraspåret “Fake Your Beauty”, som är en åttiotalsinfluerad discolåt, är det albumets två bästa spår.

Låtarna på “Rollerskating” är överlag lugna men har hela tiden med en puls och Bertines sångröst som driver hela albumet framåt. Av de allra lugnaste låtarna utmärker sig “Kiss Me Harder”, där Brett Andersson (The Tears & Suede) på gitarr medverkar, samt “Wicked Wonderboys” sig lite extra.

Bertine Zetlitz och Fred Ball har gjort det enkelt och avskalat och när det blir dags att summera år 2005 kommer “Rollerskating” att tillhöra en av mina favoriter.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …