Sunday , November 27 2022

Radio LXBRG – It´s Cruel up North

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[singel, HaHa Fonogram, betyg: 0]

Jag kommer ihåg tiden då man rattade in Radio Luxemburg hemma på sin transistorradio på lördagskvällarna för att få ett par timmars spännande radiolyssning. Bandet “Radio LXBRG” är inte lika spännande. Med sin slätstrukna pop som är inspirerad av “The Doors” når de inta alls den spänning som bjöds från min transistorradio på lördagskvällarna.

It´s Cruel up North är en väldigt “laid back” och melankolisk låt som inte riktigt lyckas övertyga mig. Bandet verkar oinspirerat och inte alls sugna på att bjuda upp till dans. Tanken med soundet i låten är kanske att låta lika lidanden och uttråkade som bandet tycker att det verkar vara jobbigt att bo i norr. Med mer inspiration från dåtidens bästa radiokanal hade denna singel nått högre höjder, nu kommer den på sin höjd hamna utanför trackslistans reservbänk.

Om Webbmaster

Kolla även

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon …