Saturday , February 24 2024

Bodies Without Organs – Sixteen Tons Of Hardware

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[singel, EMI, betyg: 0]

Bodies Without Organs tredje singel från albumet “Prototype” är “Sixteen Tons Of Hardware”. Precis som de två tidigare är det elektronisk popmusik fylld av enkla melodier som tillsammans med den korta texten och den flitigt använda refrängen snabbt fastnar. Att det här är en hit finns det ingen tvekan om, “Sixteen Tons Of Hardware” är en av Bodies Without Organs bättre låtar. Men en singel med sju versioner av samma låt måste ha lite mer variation på remixarna än vad som är fallet för att mängden skall kännas motiverat. Den enda mixen som sticker ut och utmanar är “Atomic Leopard Mix” som påminner om Kraftwerks “Tour de France”-etapper i dansgolvstappning.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …