Alec Empire – Futurist

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Digital Hardcore / Sound Pollution, betyg: 0]

Atari Teenage Riot-frontmannen Alec Empires senaste soloalbum inleds med samplingen “I’m talking about the death of rock ’n’ roll”. Ironiskt nog är Futurist den tyske adrenalinjunkiens klart rockigaste prestation någonsin. Jämfört med föregångaren, 2002 års atombombsexplosion Intelligence And Sacrifice, domineras Futurist av gitarrer och livetrummor istället för technohardcore och döds-drum n bass. Detta är i det närmaste en renodlad punkplatta som till och med innehåller gitarrsolon. Elektroniska instrument används fortfarande, men i en mindre utsträckning än tidigare. Musiken är fortfarande skoningslöst hård, aggressiv och energisk. Låtstrukturerna är dock av mer traditionell rockkaraktär. Futurist är ett gediget album, men bristen på variation låtarna emellan medför till att det inte alltid känns engagerande.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …