Fint Tillsammans – Fint Tillsammans

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Silence, betyg: 0]

Att öppna pressreleasen med ett utdrag ur en Kvällsposten-recension från –98 som fullkomligt slaktar Fint Tillsammans jäms fotknölarna, är ett klart udda och uppkäftigt drag av Silence. Det tyder på både humor och självdistans, samtidigt som det är att ge fingret åt musikkritikerna. En skön inställning. Hade Fint Tillsammans musik och svenska texter haft samma kaxiga attityd hade cd´n känts roligare än vad den nu gör. Missuppfatta mig inte: det är ingen dålig skiva, men den är spretig och smått svårgreppbar, samtidigt som innehållet känns lite mesigt här och var. Vardagsrealistisk lyrik är svår att skriva om den ska bli mer än bara pysmysig och jag fixar inte Fint Tillsammans texter. För min del framstår de mest som naiva och likgiltiga. Musiken, å andra sidan, varierar mellan suverän och riktiga bottennapp. Ett lugnt spår som “Regnet regnar långsamt” är till exempel gudomligt vackert och sången mästerlig. När Fint Tillsammans ökar tempot i låtar som “Dagen går långsamt när jag tänker på dig”, “Manlig gemenskap” och “Det rör sig” är de både underhållande, svängiga och kul. Motsatsen infinner sig i trista saker som “Högra handen” och “Varför bad du mig att förstå när du ljög för mig ändå?”. Tyvärr finns det för mycket av den sistnämnda kategorin för att plattan ska funka för min del och lyriken är omöjlig att ignorera.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …