Thursday , February 22 2024

Tingsek – Nothing Nobody Right & Wrongs

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[singel, V2, betyg: 0]

Magnus Tingsek har varit verksam och delaktig i en rad olika musikprojekt sedan tjugoårsåldern. Med sin Pedal- Steel fick han skånsk jordbrukscountry att låta mer amerikansk än någonsin tillsammans med Christian Kjellvander och de övriga i Loosegoats och nu senast ackompanjerade han konungen av svensk hip hop, Timbuktu i Kamraterna.

När han nu för första gången ger ut något under eget namn handlar det om sval akustisk soul med rötterna i det vardagliga, allra bäst låter det i smått fantastiska “Egoflow”. Till skillnad från exempelvis Eric Gadd låter Tingsek aldrig krystad utan ackordföljderna ramlar obehindrat på plats likt en skickligt utförd omgång av Tetris. Med en återhållsam dramatik och ett naturligt sväng har han alla möjligheter att ge Moneybrother en match om årets svenska soulalbum även om de två drar åt helt olika håll

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …