Wednesday , February 21 2024

Fr/action – Last Man Standing

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Decadance Records, betyg: 0]

Amerikanska Fr/Action, aka David Friede (som även utgör hälften an gruppen Ganymede), är tillbaka med album nummer två. Första plattan, “Crimes Of The Future” var en rätt trist historia, för att inte säga tråkig. Det fanns en tröghet över den, som det tyvärr ofta på amerikansk synthpop. Även ljudbilden kändes bara ett snäpp över demo.

Därför blir jag mycket positivt överraskad av “Last Man Standing”. Borta är det mesta av trögheten. Musiken är tätare och energin flödar på ett annat sätt. Trots att det görs massor av synthpop idag så lyckas ändå Fr/action skapa sig ett helt eget sound. Det är en mix mellan synthpop, future pop, italo disco och “klassiska” keyboardvirtuoser som Jean Michel Jarre och Michael Garrison. Det minst lyckade är kanske sången som blir lite trist i längden med samma effekt låt ut och låt in.

Ytterligare en svaghet är att alltför många låtar påminner om varandra. Att köra plattan från början till slut kan vara en aning tröttsamt, men i små portioner funkar det utmärkt. Bortsett från detta måste jag konstatera att det här är riktigt bra synthpop. För att komma från Amerika då alltså.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …