Thursday , June 20 2024

Raging Speedhorn – How The Great Have Fallen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, SPV/ Playground Music, betyg: 0]

Känner du för riktigt tungt och groovigt fläsk med snärtiga titlar som “A different shade of shit”, “Master of disaster” och “Fuck you pay me” så har du hittat din platta. Raging Speedhorn sparar varken på krutet, energin eller aggressionerna och skivan släpps i Maj.
Det här brittiska bandet bildades 1998 ur spillrorna av Box och Soulcellar, de har besökt Stockholm och lirat på Ozzfest i England.
How The Great Have Fallen är bandets tredje platta och behöver du blåsa ur skallen en stund är det bara att dra upp volymen och låta lägenhetsväggarna spricka till brutaliteten i spår som “Slay the coward”, “Don´t let the bastards grind you down” och “Dead man walking”. Det är till såna låtar man kan ta hämnd på hela mänskligheten, utan att så mycket som lyfta ett finger. Annars funkar den här plattan bra att städa eller diska till också.
Raging Speedhorn påminner emellanåt om Cathedral, främst när de lirar riktig tunggungsboogie och att inte nämna tidiga Black Sabbath-influenser i ett fall som detta är närmast tjänstefel. Men något kopierande handlar det inte om. Bara blytungt sväng, suggestiv attack i framförandet och en tilltalande, maffig ljudbild. Sångaren sjunger dessutom så ilsket att man tror ögonen ska börja blöda på honom. Alla spår når inte fram, men detta är svinbra.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …