Wednesday , February 21 2024

Raindancer – Audio

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 0]

Om det fanns en plingande bil som sniglade gata upp och gata ner och sålde Hemdans så skulle ett paket Raindancer med blandat hålligång vara en given favorit för kvarterets pubertetskids. Visst finns det en och annan godbit också för oss lite äldre, i “Sleepless (v2.0)”, träffar dom så rätt att man ryser och “Regret” trallar på i utmärkt Elegant Machinery-anda, vilket även “Everything And More” gör, medan det i “My Fears For Tomorrow” ekar italodisco mitt i synthpopen.

Men alltför många låtar har smaker som pendlar mellan lättuggad synthpop och allsångsklämmiga tramslåtar i stil med tysk fotbollsdisco. I låtar som “Vampire” och “Come With Me” kan man inte låta bli att undra ifall det inte är Markoolio och E-Type som slagit sig ihop för att pröva något nytt.

Det är ingen chans att man somnar med driviga Raindance i högtalarna, och musiken är helt befriad från sorg och svårmod, vilket kan vara avkopplande ibland och det höjer betyget. Det som drar ner är den stora Hits For Kids-känslan som många låtar tyngs av. Ibland blir det för mycket cirkus i stil med Rednex på speed. För egen del tycker jag att det blir lite för mycket jopphejdi, men mina barn tycker det är strålande. Frågan är väl ifall det verkligen är barn som är skivans målgrupp?

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …