Tuesday , March 28 2023

Ernesto – Devil's Gotta Run EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[ep, Exceptional Records, betyg: 0]

Ernesto (aka Jonathan Bäckelie) kommer ursprungligen från Göteborg men är för tillfället bosatt i London, där han försöker få fart på sin karriär. Hans trespåriga “Devil’s Gotta Run” erbjuder en intressant mix av blues och modern soul byggd på svävande elektronik och svala ackord. Klassiska musikgrepp friteras i nytänkande och framåtanda och den primitiva och kort hållna produktionen gör “Devil’s Gotta Run” till en spännande och originell musikupplevelse. Även om influenserna mestadels kommer från en rad olika blues- och jazzlegender finns det också spår av modernare artister som Everything But The Girl och Prince i de stålfärgade och tillbakalutade arrangemangen. De vackraste minuterna ligger inbäddade i “Blame It On Your Melody”, en avskalad och vacker, akustiskt framförd blues. En debut- ep som bådar gott inför fullängdaren som kommer i juni.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …