Dupont – Intermezzo

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Life is Painful, betyg: 0]

Dupont är tillbaks med ett nytt album i form av “Intermezzo”. Bandet är nu desarmerat då bandet som tidigare har varit en trio nu är en duo, forne sångaren Juan medverkar dock på låten Motel Lover. Det märks att bandet har genomgått en kraftig förändring och också gått stärkta ur den.

På nya “Intermezzo” märks det att bandet har mognat, Dupont ger sig ut på djupare vatten och utforskar områden och scener som de aldrig har testat på förut. Trots detta sviker inte Dupont sina tidigare fans, klassisk EBM levereras i form av låtarna Casino och Motel Lover. Här visar Dupont att gammal hederlig EBM fortfarande går att lira med finess och råhet.
Vidare vandrar bandet över åkrar där både Covenant och And One redan sått sina frön, representerat av låtar som, Ghostdance och Maste of the Herd. Dupont fortsätter att överraska när de presenterar Johan Kinde på sång i låten Planless Exhibition, en syhthpoplåt, där man varvar in Johans röst på ett fantastiskt sätt. Jag måste villigt erkänna att jag inte trodde att Dupont var kapabla till detta, då de tidigare varit allt för inkörda på ett mer enkelspårigt EBM-spår
Att Dupont inte är de nya August Strindberg vad det gäller att skriva texter är väl ingen nyhet. Fraser som anspelar på sex förekommer rakt igenom hela albumet. Det här är inget som sänker betyget på “Intermezzo”. Texterna skall vara lättåtkomliga och Duponts texter är just det. Fraser som “Get Down on your Knees” väcker folks uppmärksamhet och de sätter sig direkt.

Duon Dupont är definitivt starkare än trion Dupont, de vågar sticka ut och de känns starkare och säkrare än tidigare. Spelningen på SAMA kommer att bevisa detta. Får vi se herr Kinde som hemlig gäst?

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …