Saturday , April 13 2024

V/A – Endzeit Bunkertracks [act1]

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Alfa Matrix, betyg: 0]

Det finns skivor vars recensioner skriver sig själva, och det finns skivor som är ytterst tröga att klämma fram ord ur. Sedan finns det finns ytterligare en liten liten kategori skivor som man ytterst sällan stöter på, skivor som av olika anledningar i princip är omöjliga att recensera. Alfa Matrix senaste blytunga och totalt vansinniga samlingsbox “Eidzeit Bunkertracks [act1]” är ett exempel på den sista kategorin.

På fyra skivor, döpta till charmiga namn som “Evil”, “Torture”, “Damage” och “Death”, genom 60 låtar (och lika många artister), och med en total speltid på över 5 timmar tas lyssnaren med på en odyssé genom den elektroniska underjorden. Att recensera en sådan monumental skiva på några rader är som att sammanfatta världshistorien i ett par stycken, eller som att analysera alla aspekter av Romarikets påverkan på det västerländska samhällets utveckling i ett par korta meningar. Det låter sig inte göras helt enkelt, det är för stort.

Alfa Matrix, en av de stora synth/EBM/electro-etiketterna på kontinenten har specialiserat sig dessa genres tyngre och mörkare förespråkare. I det egna stallet märks artister som Dive, Front 242, A

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …