Tiger Tunes – Absolutely worthless compared to important books

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, V2, betyg: 0]

Tiger Tunes låter ungefär som om Hot Hot Heat går bananas och börjar plocka in synthar i bandar. “Lofi-elektronisk version av rock” säger skivbolaget och det känns som en adekvat beskrivning. Konstigt nog känns kombinationen mellan indierock och synth ganska naturlig i just det här fallet. Men det betyder inte att det är bra.
Jag växlar i mitt omdöme från tramsigt till intressant tillbaka till halvfånigt. Ibland känns det danska femmannabandet lite för tokroligt för sitt eget bästa. Gruppen har bra melodier men fläskar på med lite för många lekfulla ljudexperiment, barnkörer och cirkusvibbar. Till slut blir det mest bara jobbigt att lyssna på. Tiger Tunes borde kanske nöja sig med att spela enkel pop.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …