V/A – Armageddon Over Wacken Live 2004

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Armageddon Music, betyg: 0]

Den stora hårdrockfestivalen Wacken Open Air bjuder varje år på en mängd hårdrockakter och den här trippel-cd´n (promoversionen innehåller bara de två första av skivorna) ger smakprov på mängdvis av de band som spelade på festivalen förra året. Här vänslas thrashakter som gamla Anthrax och Destruction med nyare Reckless Tide, heavy metal-giganter som Motörhead, Dio och Doro möter mindre kända gäng som utmärkta Feinstein och Kotipelto. Death Angels brutalgrowl blandas med Zodiac Mindwarps suveräna motorcykel-rock som blandas med Cathedrals brutaltunga boogie-sväng och så vidare…
Med andra ord: för att gilla den här plattan krävs det att du gillar hårdrock och metal. För att gilla samtliga grupper krävs att du uppskattar nästan alla genres inom denna genre. Således är det rätt naturligt för de flesta att här hitta en del suveräna spår som verkligen går hem, en del som inte engagerar lika mycket och en del man helst velat slippa.
För er som var bland de 40.000 åhörarna på Wacken förra året är plattan nödvändig att införskaffa. För oss som inte var där är den mest som ett vykort med diversifierade smakprov. Annars kan man naturligtvis använda cd´n som en provkarta över en stor del av dagens hårdrockutbud. Albumet innehåller långt över trettio grupper så nog får man en översikt som heter duga i alla fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …