Thursday , April 18 2024

Truckfighters – Gravity

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fuzzorama Records, betyg: 0]

Första gången jag hörde Truckfighters var på split-plattan tillsammans med gruppen Firestone – Fuzzsplit Of The Century – och den gången gav jag albumet en fyra utan att tveka. Sedan dess har jag längtat efter en fullängdare med killarna och när den äntligen dök upp kändes det riktigt nervöst. Skulle den leva upp till de högt ställda förväntningarna? Ni vet hur det är när man önskar sig någonting riktigt intensivt och länge. Man kan implodera om det sedan inte blir som man hade hoppats.
Så…blev jag lycklig eller blev jag lycklig? Jo, det ska gudarna veta. Detta är precis lika egensinnigt, fläskigt, flummigt, hallucinatoriskt, vackert, varierat och vräkigt som jag hade hoppats på i mina allra skönaste drömmar. Gravity bibehåller soundet från Fuzzsplit Of The Century. Black Sabbath-influenserna finns kvar men bandet gör någonting högst eget av dem – inget kopierande här inte – och det går inte ens att välja ut höjdpunkter bland spåren. I stort sett samtliga är ädelstenar. Och de som inte är diamanter är i alla fall guld.
Det är så här det ska låta när ett band grundar sig på det tidiga 70-talet, för samtidigt som Gravity är retro är den så jävla ultramodern att ord som “tillbakablickande”, “nostalgi” och “konservativ” förlorar sin mening. Det här är en modig, spacead, experimentell (men inte svår) och fullkomligt lysande astraltripp, fylld av stämningar och känslor. Nu vill jag bara se Truckfighters live också, sen är det hela fulländat.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …