Wednesday , June 19 2024

The Bravery – Unconditional

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[ep, Island / Universal, betyg: 0]

I höstas spådde amerikansk musikmedia att The Bravery skulle bli nästa stora grej. Det hade varit ett mindre skivbolagskrig över New York-gossarna och de kunde välja och vraka bland anbuden. Trots att den bara innehåller tre låtar kallas Unconditional för ep, inte singel. Och det är helt rätt, för förutom det lysande titelspåret skulle även “No Breaks” och “Out Of Line” fungera utmärkt som singlar.

The Bravery säger själva att de mest har lyssnat på Fugazi, men musiken låter snarare influerad av U2 innan de fann USA, New Order innan de köpte trummaskin och ibland kan jag skönja spår av Duran Duran. Musikskribenter beskriver ofta The Bravery som syskon till Interpol, Franz Ferdinand och The Strokes. Det är rätt dumt eftersom de skiljer sig markant från alla de banden. Det enda de har gemensamt är att samtliga är rockband som mer eller mindre flörtat med dansmusik på olika sätt. The Bravery kan mycket väl vara nästa stora grej.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …