Psycho Sonic Cindy – Start It Up

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Dead Frog Records, betyg: 0]

Med melodier hurtigare än Blossom Tainton och med en lagom kaxig framtoning i ryggen springer en något dampig Psycho Sonic Cindy omkring inne i mitt vardagsrum igen. Det har hon gjort i några dagar nu. Hon sparkar på saker, kastar kuddar och försöker ideligen välta krukor. Men det finns ingen anledning till oro, försöken liknar mer gulliga hyss än handlingar av terrorism.

Av den dryga trettio minuter musik som albumet består av finns det inte många döda sekunder. En näst intill enerverande energi har bakats in i tonerna och de lättillgängliga punkpoplåtarna. Samma energi ersätter många andra saker som variation och musikalisk skicklighet även om genrén aldrig präglats av någon större virtuositet. “Start It Up” kräver inte mycket av varken lyssnare eller musiker och det är naturligtvis en egenskap som bär både för- och nackdelar med sig. Jag erkänner gärna att den musikaliska liknelsen med Sahara Hotnights och bolagskollegorna i Parker är lite för enkel med tanke på de kvinnliga sångerskorna men tycker ändå att den stämmer bra genvägen till trots. Sångerskan Bea Persson har en naturlig utstrålning och en sandpapprad, smått uppkäftig röst som är skräddarsydd för kavalkaden av refrängstarka låtar som “Hey Hey Hey”, “Gimme More” och min personliga favorit “Yeahbabyc’mon”.

Soundtracket till en stundande, förhoppningsvis strålande sommar. Charmigt och förutsägbart.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …