Tuesday , April 16 2024

Metalium – Demons Of Insanity – Chapter Five

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Armageddon Music, betyg: 0]

Räknar man liveplattan så är detta tyska Metaliums sjätte fullängdare sedan 1999. Ni har hört det förr. Både från Metalium själva och andra liknande band. Något under av originalitet är gruppen inte. De lirar snabb och rak heavy/power-metal med high-pitch sång, melodierna ligger främst i refrängerna och gitarrsolona kommer där de brukar och utmärker sig inte nämnvärt från andra grupper. Detsamma gäller lyriken och omslaget med den halvnakna kvinnan och muskelknutten i ansiktsmask och rustning. Inget nytt under solen alltså.
Däremot består bandet av fullt kompetenta musiker och framförandet i sig finns det ingen anledning att klaga på.
Den stora frågan är således varför man ska köpa Metaliums nya album när det finns så oerhört många andra band inom genren att lägga pengarna på? En orsak kan ju vara att Metalium bjuder på över en timmes ös, samt några fina ballader. En annan anledning är att flera av låtarna växer med lyssningarna och en tredje kan vara att man har allt som är mer egensinnigt inom metalscenen redan. Själv skulle jag hellre lägga pengarna på Judas Priest senaste eller U.D.O´s dito. Dessa plattor är både roligare, mer varierade och mer originella, men har man dem så är inte Demons Of Insanity ett värdelöst val.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …