Wednesday , June 12 2024

Eternal Oath – Wither

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Sound Pollution/Black Lodge, betyg: 0]

Wither är Eternal Oaths tredje fullängdare och gruppen, som startade som ett rent death-band, fortsätter att utforska såväl rötterna som närliggande genres. Således finner vi här både growl och vanlig, ren sång. Musiken är melodisk och mörk, ibland med goth-atmosfär och ibland utan. Dessvärre är helheten också rätt opersonlig och jämntjock.
Plockar man ut enskilda låtar så är ingen direkt dålig, men bortsett från vissa höjdpunkter som “Godsend”, “Fallen virtue” och “A face in the crowd” upptäcker jag relativt fort att jag blir mätt på Wither. Det bränner inte till tillräckligt ofta och jag förlorar gång efter annan koncentrationen och “glömmer bort” att lyssna.
Plattan skulle behöva större variation tempomässigt, fler låtar som utmärker sig, men framförallt mindre av det enformiga growlandet som känns oerhört tröttsamt efter ett tag. Growlandet är nämligen den dominerande orsaken till jämntjockheten som Wither lider av. En “vanlig”, duktig sångare eller sångerska med mäktig röst hade med all säkerhet kunnat öka intresset för Wither en ansenlig bit. Plattan är ju inte dålig och musikerna vet vad de pysslar med, men den kunde ha blivit så mycket bättre. Det känns lite tråkigt, men förhoppningsvis kirrar Eternal Oath till de här bitarna till nästa släpp och blir riktigt intressanta.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …