Calm Chaos – Melody Of Mokus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, B & B Records, betyg: 0]

Det första jag tänker på när jag hör Melody Of Mokus med Calm Chaos är Rage Against The Machine. Likheten är slående, såväl sångmässigt som i låtarnas rytmik och struktur. Sämre förebilder kan man givetvis ha, men nog bör vitsen med influenser vara att göra någonting eget av dem? Det gör dessvärre inte Skellefteåbandet Calm Chaos. Åtminstone inte i någon större utsträckning.
Och precis som hos Rage Against The Machines plattor blir även Melody Of Mokus väl enahanda efter ett tag. Där har ni bandets och plattans nackdelar på ett bräde.
Fördelarna är att de skriver bra låtar, har ett ytterst klart och snyggt sound – jag gillar produktionen – och att gruppen är ytterst kompetent rent musikaliskt. Även sångarens röst är tilltalande och om bara Calm Chaos kan hitta en egen identitet istället för att påminna om en redan känd grupp så kan de komma hur långt som helst.
Före Melody Of Mokus har bandet lirat in en ep de kallat All One, så det här är deras debut i fullängdsformatet, vilket gör att man kan överse lite med nackdelarna. Men jag tror definitivt att de måste hitta sin egen själ och personlighet för att inte hamna i ett fack som kopior. Det vore synd om sagan skulle sluta så, för kompetensen, förmågan att skriva låtar och intensiteten finns absolut.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …