Subsonic Symphone – Extreme Evolution

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Synthetic Symphony/SPV, betyg: 0]

Enligt Subsonic symphonee kommer de ta lyssnaren på en tripp där våra ideal och tankar ändras. För alltid. De kallar sig Cybervampyrer från avgrunden, och när man ser bilder på dem så tror jag de talar sanning. Men hur mycket jag än lyssnar, så märker jag ingen förändring. Jag tänker samma som innan.

Jag tänker Rammstein.
Jag tänker Scooter.
Jag tänker gitarrsolon. Och jag tänker att någonstans borde jag hitta en bra melodi, en skön harmoni, eller åtminstone någon finess med den här skivan. Men tyvärr. Subsonic Symphonee visar bara upp en tuff attityd, läderstövlar och män med solglasögon och bar överkropp. Skivans fjärdespår, “Change Your Way” har dock en etsig synthslinga som fastnar i mitt sinne. Den gör faktiskt att skivan klarar sig från noll-betyget.

Subsonic Symphonee talar också om hur fantastiska de är live. Kanske är det där de kommer till sin rätt? På skiva blir det dock bara platt. Skulle du mot förmodan se dem, så har de en varning: Only go there if you dare to fuck with your mind. Because there is no turning back. Tjena!

Skriven av: Anders Christensson

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …