Sunday , February 25 2024

United – Slick

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Ripoff Music, betyg: 0]

United har av någon anledning hamnat i skymundan i Sverige. Åtminstone har inte jag sett något av dem förutom en artikel i en lokaltidning (Barometern-OT), vilken kom sig av att två av medlemmarna hade anknytning till trakten. I andra delar av Europa har de dock fångat en dels uppmärksamhet, bl. a. som speciellt utvalt förband till brittiska Placebo. På debutskivan Slick visar United vilket eminent rockband de är. Det sprudlar av lätt depressivt känsloladdad rock med starka refränger och texter om kärlek och utanförskap. Eller kanske snarare kärleken till utanförskap? Det är en musikalisk blandning av Kent och tidiga TheCure. Så lägg där till vissa likheter med ovannämnda Placebo så är pusslet färdiglagt.

Nu fattas bara att en av låtarna får chansen att leta sig in på trackslistan, så kommer även du sitta där med albumet sedan. Mitt förslag är att det blir antingen “Made For Us” eller “Walk On Water”…eller förresten “Today Will Die Tommorrow”….eller, ja, det går nog bra med de flesta, men jag nöjer mig här.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …