Tuesday , November 29 2022

Rupesh Cartel – Contract

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, A Different Drum, betyg: 0]

“Contract” är svenska duon Rupesh Cartel’s debut på amerikanska A Different Drum etiketten. Och jag undrar hur det kommer sig att dom inte fått singeln släppt på någon svensk label, för det här är riktigt trevlig tvättäkta synthpop. Enkla melodier, med refräng som fastnar och bra sång är konceptet, och det hela påminner mycket om Echo Image . Singelns tre unika spår är snygga bagateller som kanske inte revolutionerar musikvärlden, men samtidigt inte heller kastar någon skugga över synthpopen. Remixerna av “Contract” känns däremot helt överflödiga och onödiga och håller betyget nere. Men jag kommer ändå att hålla utkik efter Rupesh Cartel i framöver, eftersom jag tror att dom har potential.

Om Webbmaster

Kolla även

Carlos Perón – experimentlusta och elektroniskt sväng

Han var med och startade det schweiziska kultbandet Yello, är en mycket välrenommerad producent, har …