Nevarakka – Color vs. The Light

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, A Different Drum, betyg: 0]

För er som har Robert Miles Fable som milstolpe i skivsamlingen kommer här en ny skiva att införskaffa. Likt Richi M (som också hjälpt till med skivan) gör Nevarakka melodiös techno som skulle kunna beskrivas som en slags eurodisco för 2000-talet. En del låtar har inhyrda vokalister, men de flesta framförs av Zandra Lundmark. Hennes sånginsatser är överlag utmärkta. Undantaget är gulliga trudelutten “I Am Trying” där den så populära voice-vocodern förstör allt. Plattans behållning är de lite tyngre låtarna. “Everyday” och “Understanding” utmärker sig med hårdare trumbeat och ger faktiskt lite “Robert Miles goes futurepop”-vibbar. Men det mesta är tyvärr både intetsägande och tråkigt.

Skriven av: Anders Christensson

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …