Friday , February 23 2024

Jenny Wilson – Love And Youth

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Rabid Records, betyg: 0]

Jenny Wilson från First Floor Power har gjort en briljant solodebut! Ostyrigt, säreget och liksom kolsyrebubbligt vindlar sig melodierna fram, habilt lotsade av Jennyrösten i variationer lager på lager. Det är skön popelektro med visselpipor, näsblod, isglass, handklapp och klockspel, varvat med lite mera allvarsam akustisk slowfox, hoande mumintroll och en liten smula Laurie Anderson. Ni fattar? Ni fattar inte –detta måste höras. Det mesta är rakt på catchy låtar som man vill sjunga med i på en gång, ändå inte det minsta förutsägbart. Några spår är lite mer försiktigt fladdrande, likt nykläckta fjärilar i spegellabyrinter. Mina favoritlåtar är “Let my shoes lead me forward”, “Love and youth” och “Love ain’t just a four letter word”. Som helhet är detta nästan lika ljuvligt som Kate Bush’s debutplatta Kick Inside. Love and youth har legat på repeat hemma hos mig i snart en månad och jag kan bara inte sluta spela skivan, jag är nog lite kär i Jenny Wilson.

Skriven av: Susanna Arolin

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …