Colony 5 – Plastic World

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Memento Materia, betyg: 0]

Från att hyllats i samband med debutplattan har Colony 5 därefter ständigt anklagats för brist på förändring. Personligen tycker jag att kritiken är orättvis eftersom gruppen hittat ett sound och en stil som funkar bra, men kanske har man ändå tagit till sig av kritiken, för nya singeln “Plastic World” är inte bara en av de bästa singlar jag hört på länge, den andas även ny energi och utveckling. Titelspåret “Plastic World” presenteras i två version, där Håkan Lidbos avskalade och syntetiska electroclash remix är ruggigt bra. Andra versionen samt spåret “A Test” är mer traditionellt C5 med future pop känsla. Men alla tre låtarna bleknar snabbt i jämförelse med avslutande “Heta Nätter”. Så här bra har inte svensk synth varit sedan tidiga Ratata. Kryddad med gamla Freestyle och Lustans Lakejer kommer detta lilla naiva mästerverk garanterat vara sommarens hit i synthkretsar.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …