Wednesday , July 17 2024

Small Jackets – Play At High Level

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Go Down Records, betyg: 0]

Go Down Records har bara existerat i ett par år, men det lilla skivbolaget har visat sig magnifika på att hitta spännande retroakter med elaka gitarrer i centrum och rock n roll-besjälade musikanter i banden. Small Jackets är inget undantag. På Play At High Level levererar de nio spår, sprängfyllda med gitarronani, ofta kopplade till wah wah-pedaler och ibland med slide som flyter likt glidmedel utmed strängarna.
Vi snackar hård rock n roll här, såsom den kunde låta på 70-talet och även om man i instrumentalaren “Extra miles” hör Motörhead-influensen klart och tydligt så är inte detta metal. Snarare skitig, skramlig, röjig och grundläggande rockmusik som lever sitt eget liv och ignorerar vad som är inne för stunden, vad kommersiella radiostationer lirar och hur melodifestivalsproducenter gör rockmusik könlös och rentvättad från skiten vi alla älskar.
Small Jackets vårdar en ådra av äkthet och en rebellisk attityd som man ser alltför lite av nu för tiden. Som ni förstår gillar jag Play At High Level och uppskattar ni AC/DC med Bon Scott, tidiga Aerosmith, Ted Nugent, Kiss innan de polerade soundet, MC5, Moxy eller ursprungliga Grand Funk Railroad så kommer ni säkert att uppskatta den här plattan också. Den är ljuvlig som helhet, men tyvärr är inte alla låtar lika starka. Framförandet är däremot som en käftsmäll av kärlek och det kommer man långt på.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …