Mod X & Paul Murphy – The Quest

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Ice And Spice Records/ Topplers, betyg: 0]

Vad herrar Mod X och Paul Murphy pysslar med på denna två-spårssingel är främst att mixa elektronisk musik med house och något världsmusiksliknande. Repetetiva mönster blandas upp med dub-effekter och en fåordig text som upprepas i knep- och knåp-verkstaden. Det hela är rätt experimentellt men rytmiskt, och jag kan inte undvika att associerara detta till nattligt klubbknarkande med paranoida följder. Den första och vokala versionen av “The quest” är värst. Den skulle jag inte ens vilja vara full när jag hör.
Paul Murphy´s instrumentala remix av samma låt är trevligare och mer jordnära i sin framtoning. Här får jag också en stark Afrika-influerad känsla, vilket kanske huvudsakligen beror på percussion-kompet och även om det händer mindre i den här remixen så är denna version inte lika enerverande som den första. The Quest är ingen platta jag kommer att lyssna på särskilt ofta framöver, men den har säkert sin publik, den också.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …