Thursday , June 20 2024

Dropkick Murphys – Singles Collection Vol 2, 1998 – 2004

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Hellcat Records, betyg: 0]

Mer än tjugo låtar på en cd är en rätt saftig anrättning, trots att de flesta är tämligen korta och intensiva. Spåren är ett ihopplock av singlar, låtar från samlingar och split-plattor som spelats in mellan 1998 och 2004. Av dessa är några covers och Dropkick Murphys version av Creedence Clearwater Revivals “Fortunate son” är en riktig pungspark, liksom AC/DC-covern av “It´s a long way to the top (If you wanna rock n roll)”, komplett med säckpipor och ett sjuhelsikes ös. Bandet framför även skräckpunkarna The Misfits “Halloween”, instrumentala 50-talsdängan “The nutrocker” och Motörheads “Rock ´n roll”.
Vad som gör Dropkick Murphys kul är främst att de mixar sin rätt melodiösa punk med keltiska influenser och instrument. Säckpipan är kanske mest tydlig, men här finns även dragspel, mandolin och annat smått och gott. Det är dock gitarrer, bas och trummor som dominerar. I en värld där punkbanden är alldeles för många och intetsägande krävs det lite egensinne och originalitet om man vill märkas i mängden. Det krävs också bra låtar och attack i framförandet, vilket Dropkick Murphys till stor del besitter. Att kvaliteten på det egna materialet inte håller hela vägen må vara hänt, men nog finns det tillräckligt med obskyrt godis här för att hålla fansen tillfredsställda i alla fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …