Thursday , June 20 2024

John Alexander Ericson – Essentials Of The Northern Territories

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, UpScene / Misty Music AB, betyg: 0]

John Alexander Ericson verkar försöka slå något slags rekord. Inom loppet av några månader har han släppt två soloplattor, och nu kommer hans tredje skiva. Fast egentligen är detta den första delen i Ericsons aktuella skivtrilogi. “Essentials Of The Northern Territories” är nämligen en samlingsskiva som summerar Ericsons tid i gruppen The Northern Territories. Jag som inte tidigare kände till särskilt mycket om Northern Territories, men som uppskattat soloskivorna, blev frälst med en gång. I grund och botten känns det som att Ericson fann sin musikaliska stil för länge sedan, och genom åren endast varierat sätten att uttrycka den på. Av de tre skivorna tycker jag dock att “Essentials…” är den bästa med ett fetare arrangemang, mer synthar och ett rockigare sound än de senare soloplattorna. Musiken är en härlig blandning mellan Coldplay, Twice A Man och vilket shoe-gaze band som helst; vacker, lite ångestladdad musik med stor närvaro som direkt fångar lyssnaren. Jag inser att jag missat något, och gläder mig nu åt att upptäcka The Northern Territories, även om det är retroaktivt.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …