Saturday , April 13 2024

Quasimodo Jones – Rock´n roll dream

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[singel, Lobotom, betyg: 0]

Som ni vet så sysslar Håkan Lidbo även med annat än att skriva låtar till melodifestivalen. Här har han kontaktat den gamle punkartisten Quasimodo Jones för ett samarbete. Resultatet blir electropunk med betoning på electro, för så mycket punk är det egentligen inte. Singellåten “Rock´n roll dream” ges i tre versioner. Låten är en medelmåttig electrolåt med syntljud och vocoderröst i refrängen. I halvtid har man tyvärr trasslat in ett tråkigt gitarrsolo som jag inte tycker passar in i den elektroniska ljudbilden. Quasimodo Jones raspiga röst fungerar dock alldeles utomordentligt till den elektroniska musiken. Den andra versionen av låten är en remix av T. Raumschire (Shitkatapult) men skiljer sig inte nämnvärt från orginalversionen. Beate Bartel (ex Einstürzende Neubauten) däremot lyckas vrida till det ordenligt i sin remix och plockar bort hela refrängen.

De två avslutande extralåtarna “Stop me before kill again” och “Dead girl” livar upp skivan ytterligare. Den förstnämnda är en skräckfilmsjagande houselåt à la Lidbo. I “Dead girl” börjar det likna electropunk på allvar. Quasimodos raspiga skrikande blandat med väsande gitarrer och stundtals blippande TV:spelsljud. Mer sånt på den kommande skivan och det kan bli intressant.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …