Saturday , February 24 2024

Denison Witmer – The River Bends…And Flows Into The Sea

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bad Taste Records, betyg: 0]

Philadelphia-sonen Denison Witmer är en singersongwriter som på nya skivan låter sig kompas av gruppen One Star Hotel. Jag missade hans debutplatta, Philadelphia Songs som ska vara en mer avskalad och naken historia, men kan tänka mig ungefär hur den låter.
Witmer säger sig vara influerad av 70-talsmusik och det är inte förvånande. Någonstans i botten vilar nämligen Roger McGuinns och The Byrds ande över den här, mestadels lugna musiken och det är nog inte omöjligt att även Crosby, Stills, Nash & Young har spelats en del i det Witmerska hemmet. Tyvärr har inte Witmer själv lika personlig röst som nämnda artister, men det hindrar honom inte ifrån att ha gjort en småtrevlig platta.
Killen kan sjunga, han kan komponera låtar – vissa starkare än andra visserligen – och han har förmågan att förmedla sitt vemod. Ändå känns The River Bends…som en platta i mängden. Ett gott hantverk definitivt, men den sticker inte ut bland alla liknande artister som översvämmar marknaden. Dock är låtar som “I love you April”, “You could be anything” och “Better or worse” fina stunder som värmer i vinterkylan. Hade Witmer fyllt plattan med sådana spår hade jag kunnat överse med hans något anonyma profil. Nu nöjer jag mig med att konstatera att han är en helt okay artist och att The River Bends…är en helt okay cd.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …