The Impossible Shapes – Horus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Secretly Canadian/Border, betyg: 0]

“Horus” är amerikanska The Impossible Shapes femte album. Listan på lofi färgade band som stökar omkring inom deras musikaliska ramar kan praktiskt taget göras hur lång som helst. Jag tänker främst på några av de mer kända namnen som Pavement, Guided By Voices, The Shins m.fl. och blir därför förvånad när den slampoetrybegåvade skånetrubaduren Emil Jensen envisas med att sväva omkring i referensperiferin som en osalig ande. Likheterna sitter naturligtvis i Chris Barths snarlika sätt att sjunga i skeva gitarrballader som “Putrefaction”, “The Princess” och “Demon Love”.

Till en början låter “Horus” en aning bottenlöst och ihåligt men en stor belöning väntar den tålmodige lyssnaren. “The Beast” skulle kunna ha en nära vän som hette Stephen Malkmus, audioticksen i “Survival” doftar Devo lång väg. De mörka texterna om allt från demoner och prinsessor flirtar återkommande med den satanistiska ideologin och bildar en roande och ovanlig kontrast till de lågmälda tonerna.

“Demon love you feel so good
oh you broke me down again
demon love, how i left you alone
now i wonder where to stand”

eller varför inte…

“Blazing like a sun dance
crazy little romance
playing with a black art
looking for a part to play

hey! You are chosen
chased by a demon
he is a good sport
just looking for a man to break”

Hur charmigt som helst.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …