Saturday , April 13 2024

Cosmic Ally – Twin Sun

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 0]

Hmmm. Ibizatechno på Koreanska är väl inget man blivit särskilt matad med det sista. Eller någonsin, även om jag är övertygad om att det görs massor av tralala-techno-pop även i Asien. Cosmic Ally gör i alla fall med skivan “Twin Sun” ett försök att nå ut till den västerländska marknaden, och jag är övertygad om att det kommer att finnas massor av fans till trist Robert Miles pop som här får sitt lystmäte. Låt efter låt pulserar fram i ett dansvänligt tempo, med trygga ljud och föga utmanande melodier. Det tänder aldrig till, det blir aldrig riktigt energiskt, det finns ingen som helst jävlar anamma, det är bara snällt och fint och trist. Även om musiken är varm och glad, så blir den aldrig spännande. Den skulle kunna passa som soundtracket till en Beachvolleybollmatch på någon strand i Kalifornien. Och hur spännande är det? Egentligen? Nix, även om jag hör att här finns flera låtar som lätt skulle platsa på en reklamradiokanalsfinansierad samlingsskiva, så är denna själlösa platta inget för mig.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …