Wednesday , July 17 2024

Tarakany! – Rockets From Russia

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, ZCM Records, betyg: 0]

Rysk punk är inte något som ramlar ner i brevinkastet dagligen. Det kanske man ska vara glad för. Tarakany! låter nämligen allt annat än nyskapande. Det går ofta fort, texterna framförs antingen på grammatiskt tveksam engelska eller på hemspråket. Tydliga popelement är inkluderade som whooa-körer och fotbollsrefränger och så långt är det acceptabelt om än inte jätteskoj. Men när de ska lira lugna låtar, vad händer då? Jo, man får en stark deja vu-känsla från senaste gången man genomled ännu ett avdankat dansband på finlandsfärjan. Lyssna på “Where ruins turn into me and thou” så förstår ni. Så kunde Sleepy Sleepers låta när de skämtade. Tarakany! är på allvar.
Nåväl, intentionen är säkert god. Plattan är tillägnad de avlidna DeeDee, Joey och Johnny Ramone vilket tyder på ett gott hjärta. Bandet är också involverade i kampen mot fascism, tunga droger och ungdomsfylleri och de har turnerat en del ihop med Marky Ramone. Faktum är att de under karriären hittills hunnit ge ut tio plattor och spelat över 1000 konserter. Musikaliskt sett är de inte tokiga heller. De kan spela. Men jag pallar inte den här gladpunkiga, lättviktarmusiken som varken utstrålar ilska, intensitet eller något jävlaranamma. Vitsen med punken var väl inte att bli spelad på melodiradion? Nej, de här grabbarna får allt tuffa till sig innan vi hörs av nästa gång.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …