aalacho – electro

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, aalacho music, betyg: 0]

aalacho är minimalistisk electropop från Seattle. Debuten “electro” på det egna bolaget bjuder på sju stycken spår av skiftande karaktär, med det gemensamma att ljudbilden hela tiden är mycket avskalad. Även om synthen är det huvudsakliga instrumentet tillåts ändå gitarrer få en hel del utrymme. Speciellt i “Lift”, som påminner mycket om äldre New Order, funkar detta mycket bra, liksom i funkiga “Atomic Playboy”. Den som undrar hur mycket man kan skruva till en klassiker finner ett skolexempel i den helskumma versionen av Beatles “Ticket To Ride”, som är makalöst svajig. Skivans hitlåt, för det finns en sådan, är “Pompeii”. Medan originalversionen är ganska blek så blir remixen av Felix Da Housecat desto bättre. Såklart. Den mannen vet alltid vad han gör. Sammantaget pendlar plattan våldsamt mellan betygen 2 och 3, men jag väljer det lägre eftersom jag anser den vara alltför ojämn för att riktigt funka att lyssna till i ett sträck.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …