James Blunt – Back To Bedlam

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Atlantic Records, betyg: 0]

Åh, vilken fin skiva! Vilken sångare! Här har vi en singer-songwriter som verkligen kan använda sin röst på ett underbart varierat sätt. Han känner sitt viktigaste redskap utan och innan. Produktionen känns också helgjuten, låtarna är vackert orkestrerade stycken samlade kring bildrik lyrik. Bara omslaget ger ha-begär, glansigt tryck, tjusiga slingrande mönster och poetiska bilder. Med debuten bjuder oss James Blunt en platta som skulle kunna vara blivande klassiker, samtidigt vet jag inte riktigt om jag tycker helheten är tillräckligt stark för att skivan ska leva längre än mars ut. Är han en yngre bror till Nick Drake eller David Gray? Tiden får säga om mitt betyg är rättvisande. Ännu så länge ligger nog James Blunts styrka främst i den där fantastiska rösten. De sånger som dröjer sig kvar i mitt sinne är Tears And Rain och förstasingeln High. Jag kan stundtals önska att melodierna vore mera varierade och att Blunt vågade spänna bågen till bristningsgränsen. Tänk om där fanns mera av den nerviga galenskap som titeln utlovar, då vore detta inte en tveksam fyra utan en klockren femma.

Skriven av: Susanna Arolin

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …