Wednesday , April 17 2024

Thee Hyphen – Consolidated Green

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Boredom Product, betyg: 0]

Thee Hyphen är ett soloprojekt med en fransos kallad U-0176 i spetsen, mer känd för att vara en av medlemmarna i den franska syntpopsgruppen Celluloide.

Celluoid är definitivt mer lättsmält och framförallt mer inspirerande än vad Thee Hyphens musik är. U-0176 bygger upp en mer komplex ljudbild som är svår att få grepp om. Tonläget ligger rakt igenom låtarna på samma nivå, och tillsammans med alla ljud som surrar överallt, blir det väldigt tråkigt. Det känns som ljuden får ett övertag, över själva låten och melodin kommer i andra hand. Det jag saknar här är lite jävlaannama, någon som kommer och smäller en biljardkö i ryggen på mig och piskar upp den tryckta och tråkiga stämningen, som på sina ställen känns helt abstrakt. I låten “Industrial Suicide” görs det ett tappert försök i refrängen att få fart på det hela, men U-0176 väljer istället att ligga kvar i samma tonläge och det hela försvinner i ett som han själv kallar det “Industriellt Självmord”. Han tar helt enkelt död på låten, genom att visa total respektlöshet för en bra melodi. Fokus ligger på att få in så många ljud som möjligt i låten. Detta representerar i stort hela plattan. Som i grund och botten innehåller bra låtar men U-0176 saknar förmågan att göra dem rättvisa.

Läste någonstans att hans röst kunde på sina ställen liknas vid Dave Gahans. Inte är det väl första April än?

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …