Wednesday , February 21 2024

The Mars Volta – The Widow

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[singel, Strummer / Universal, betyg: 0]

“The Widow” är det första och mest potentiella singlesläppet från The Mars Voltas senaste album Frances The Mute. Det är ett av de mindre frenetiska spåren på skivan, och står ut något i jämförelse med all den okoventionella, ibland symfoniska och ofta psykadeliska progrock som florerar där. Den påminner en hel del om den stillsamma singeln “Televators” från föregångaren De-Loused In The Comatorium, även om denna känns mer urban (på ett bakgata-i-Rio-sätt) och mindre svävande. Red Hot Chili Peppers-basisten Flea gästar, men spelar något överraskande ett trumpetsolo istället för bas.

“The Widow” känns tagen ur sitt sammanhang, vilket beror på den starka kontinuitet som håller samman Frances The Mute. Det är dock fortfarande en stark låt med en vacker, metaforisk text och imponerande sång. Cedric Bixler Zavala sjunger som vanligt riktigt bra med sin ljusa röst. Han påminner lite om Robert Plant, vilket är aningen ironiskt med tanke på att The Mars Volta ogillar att deras musik beskrivs som progrock.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …