Sunday , February 25 2024

NINs nya album på väg

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Linda Iliste)

Ytterligare information från Nine Inch Nails har inte låtit sig väntas på.

Bandet har meddelat att nya albumet With Teeth kommer att släppas den 2 maj i England och dagen därpå i USA. Ett konkret datum för Sverige finns inte i dagsläget, men släppet torde ske däromkring. För närvarande håller en video till den första singeln, The Hand That Feeds, på att spelas in. Låten sägs vara en konstellation av aggressivt överväldigande gitarrer och behagligt new wave-kryddade synthslingor.
Reznor säger till Rolling Stones nätupplaga att albumet är det ärligaste han till dags dato skapat, till följd av de erfarenheter han genomgått under produktionen. Skivan är resultatet av Reznors ljusnande tillräknelighet i en värld som blivit desto mer vanvettig. Därmed inte sagt att skivan skulle vara snäll. Tvärtom påstås den vara likt ett vredesutbrott, underbyggt av välaktade Dave Grohls tillökade trummande.

Under turnén kommer även ett nytt följe musiker göra Trent Reznor sällskap, bland dem forne Marilyn Manson-bassisten Jeordie White (för de flesta känd under alias Twiggy Ramirez). Med är även gitarristen Aaron North och keybordisten Allesandro Cortini. Det är emellertid inte Dave Grohl som trummar med bandet live, utan Jerome Dillon.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …