Bodies Without Organs i Melodifestivalen ikväll

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Linda Iliste)

Melodifestivalen har på senare år allt mer luckrats upp i sina musikaliska beståndsdelar och det är numera mer regel än undantag att det ska finnas överraskningar och diverse jokrar i leken för att lyfta tillställningen. M.a.o. är detta inte enbart en schlagerrepertoar längre.

Förra lördagen, den 12 februari, medverkade som bekant Pay TV i den första av Melodifestivalens deltävlingar. Bandet och deras “Refrain, refrain” var dock inte tillräckligt populära för att gå vidare. Inför den här veckans andra deltävling återfinns emellertid ett annat hopp inom den mer elektroniskt baserade musikgenren som representeras i schlagerjippot.

Som nummer sju går Alexander Bards Bodies Without Organs upp på scen och tävlar med “Gone”. Med sig har han medlemmarna Martin Rolinski och Marina Schiptjenko. Låten är skriven av Anders Hansson och Mårten Sandén, och beskrivs av dem som en melankolisk sång, som doftar både disko och franska kabarérytmer.

Bodies Without Organs har redan förutspåtts orsaka rubriker och skandaler med sitt deltagande i tävlingen. Bard hävdar dock att bandets medverkan framför allt är till för de svenska fansen och för att skapa sig ett större namn i Sverige. Kontroversiellt eller inte, resultatet kan ses på SVT 1 klockan 20 ikväll.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …