Wednesday , June 19 2024

Queens of the Stone Age – Little Sister

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[singel, Interscope, betyg: 0]

Så var åter Josh Homme tillbaks med sitt Queens of the Stone Age. Den nya singeln som är kallad “Little Sister” är tyvärr inte vad jag hade väntat mig. Fortfarande finns dock Josh kategoriska gitarrsound kvar, som har hängt med sedan hans förra band Kyuss var med och lade grunden till “Stoner Rocken”.

Här i “Little Sister” försöker han klä sig i en kostym som är han alldeles för tight. Queens of the Stone Age har alltid flirtat med pop och indiescenen, men här går bandet allt för långt, och kontexten känns helt fel. Det finns bitar i låten som sätter sig även om man försöker streta emot, men bandet har allt för svårt att få ihop denna låt om lilla systern. Energin och farten tappas helt, då bandet vägrar att stå upp fullfölja hela matchen. På vissa ställen i låten blir jag rent av förbannad, när bandet slösa bort den intensitet som jag vet att de kan bjuda upp till. Man kan nu bara hoppas att bandet tar sig i kragen och fortsätter där bandet slutade vid “Song for the Deaf”. Ett sound som passar deras mått och hållning bättre.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …